Tietoa Pluspisteestä

Pluspiste tarjoaa mahdollisuuden nimettömään ja maksuttomaan HIV-pikatestiin ilman ajanvarausta. Lisäksi voit keskustella vapaaehtoistemme kanssa HIV-tartuntaan, seksiteitse tarttuviin tauteihin ja turvaseksiin liittyvistä asioista.

Tietoa ja tukea

Punaisen Ristin kouluttamat vapaaehtoiset jakavat tietoa HIVistä ja ohjaavat pikatestiin tulemisessa. Tietoa HIVistä saat myös soittamalla hiv-neuvontapuhelimeen 0203 27000 tiistaisin ja torstaisin klo 17–20 tai ottamalla yhteyttä Pluspisteeseen.

Toimipisteet

Tiedotus ja seksuaaliterveysvalistus

Punaisen Ristin kouluttamat vapaaehtoiset tekevät valistustyötä oppilaitoksissa sekä erilaisissa tapahtumissa, messuilla, festareilla ja kampanjoissa.

Suomen Punainen Risti osallistuu nuorten seksuaaliterveyttä edistävään Kesäkumi-kampanjaan. Kesäkumi-kampanjaan voit tutustua myös kampanjan omilla Facebook-sivuilla.

Punainen Risti on aktiivisesti mukana myös Maailman Aids-päivän kampanjassa. Osallistumalla kampanjaan vaikutamme väestön tietoisuuden lisäämisen hiv-tartunnan leviämisen ja tartunnan saaneiden syrjinnän ehkäisemiseksi.

Seksuaaliterveys kuuluu lisäksi Punaisen Ristin ensiavun ja terveystiedon koulutusohjelmaan. Myös näkyvät teemakampanjat kuuluvat Punaisen Ristin hiv/seksuaaliterveystyön ohjelmaan.